Autor: Mariliis Pinn • 3. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Logistikamessi külastamiseks saab taotleda toetust

Saksa-Balti Kaubanduskoda pakub võimalust taotleda mais Saksamaal toimuva juhtiva transpordi- ja logistikamessi finantseerimiseks toetust. Hüvitatakse kuni pool külastuse kuludest.

Münchenis toimuv logistikamess on Euroopa suurim. 2007. aastal toimunud üritusel osales 1582 eksponenti 57 riigist ning 47 636 külastajat 118 riigist, kirjutas Äripäev.

"Meil olid juba mõned ettevõtted huvilised, kuid kahjuks nad langesid ära. Ilmselt ei ole asjad logistikasektoris praegu kõige paremad," ütles Kaia Kuha Balti-Saksa Kaubanduskojast.

Lisaks külastuskulude hüvitamisele on Kuha sõnul plaanis ka Saksamaal ettevõtete ühiskülastusi korraldada. Kelle juures ja mida vaadatakse, sõltub juba kohalesõitjatest.

Toetust saab taotleda ka teistele tulevastele messidele. Näiteks 2010. aastal toimub samal teemal rahvusvaheline mess Hiinas. Lisaks külastusele saab raha taotleda ka ettevõtmisel stendiga esinemiseks.

Taotluste tähtaeg kukub kaks kuud enne ürituse toimumist ehk 15. veebruaril.

Toetust saavad taotleda üksikettevõtted, aga ka ettevõtjate ja kutseühendused, ettevõtlusinkubaatorid, teadus- ja tehnoloogiapargid, maakondlikud arenduskeskused ja tehnoloogia arenduskeskused.

Toetuse minimaalne suurus ühe välismessi külastamiseks on 40 000 krooni ja maksimaalne suurus 150 000 krooni taotluse kohta, maksimaalne suurus ühel välismessil osalemiseks on 750 000 krooni. Finantseeritakse kuni 50% tehtud kuludest. Toetust finantseeritakse Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) välismessitoetuse programmidest.

Mess

    * Rahvusvaheline logistika ja transpordi erialamess Aeg: 12.-15.05.2009

    * Koht: Müncheni messikeskus

    * Teemad: kaubaveoteenused ja logistika: mere-, õhu-, raudtee- ja maanteetransport; kulleriteenused ja ekspresssaadetised; laod ja logistikakeskused

    * intralogistika ja laomajandus: laotehnika ja -sisustus, pakendid ja koormate kinnitussüsteemid    * kaubaveosüsteemid: maanteetransport, raudteeveeremid, kombineeritud kaubavedu, torutransport, tanklate seadmed ja varustus    * telemaatika, e-äri: kommunikatsioonisüsteemid, andmetöötlusseadmed, e-kaubandus ja e-äri.    * Lisainfo: www.transportlogistic.de

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077