Autor: Mariliis Pinn • 6. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus-Meremaa lennuk tegi biokütusega kahetunnise lennu

Lennufirma Air New Zealand Boeing 747-400 tegi 30. detsembril kahetunnise lennu kasutades neljast mootorist ühes kütusena 1:1 segu harilikust lennukikütusest ja biodiislist.

Biodiisel pärines piimalilleliste sugukonda kuuluvast taimest, mille eestikeelne nimi on oksepähkli-jatrofa (Jatropha curcas), vahendas Novaator. Kiirekasvulise troopikataime jatrofa seemned sisaldavad rohkelt õli, millest saab valmistada kõrgekvaliteedilist biodiislit.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077