Autor: Mariliis Pinn • 2. jaanuar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uusaastaööl oli ühistransport väga populaarne

Uusaastaööl pikendas Tallinna transpordiamet linna põhisuundadel töötavate ühistranspordiliinide tööaega, see otsus pälvis paljude tänu.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul oli uusaastaööl ühistranspordi tööle rakendamise eesmärk kodanike liikumise lihtsustamine, teatas Raepress. „Kui varasematel aastatel on uusaastaööl tavaliselt sõitnud vaid öötramm, siis nagu eelmise aasta alguses sai lubatud, sellel aastal teenindasid inimesi mitte ainult öötrammid, vaid ka öötrollid ja -bussid,” selgitas Mutli. „Eelmised aastad on näidanud, et uusaastaöine ühistransport on väga populaarne ja nii oli see ka sellel uusaastaööl.”

Ööühissõidukid sõitsid oma tavapärasel marsruudil ja peatusid nõudmisel kõikides liinil olevates peatustes. Öötransporti, nii busse, trolle kui ka tramme kasutati aktiivselt kõigil väljumistel (bussid ja trollid kuni kella kolmeni, trammid kuni kella viieni). Ühissõidukites märkimisväärseid korrarikkumisi ette ei tulnud, sõitjad pidasid end korrektselt üleval. Trammiliinide öised graafikud koostati nii, et oleks tagatud maksimaalselt mugav ühelt ühistranspordiliigilt teisele ümberistumise võimalus.

"Sõitjate hulk näitas, et vajadus öötranspordi järele uue aasta esimesel ööl on kindlasti olemas, nii et loodetavasti näeme, hoolimata Eesti majanduse kehvast olukorrast, ka järgmise aasta uusaastaööl Tallinnas nii busse, tramme kui ka trolle inimesi teenindamas," ütles Mutli.

 

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077