Iga aasta tekib piisavalt palju kohvipaksu, et sellest paarsada miljonit liitrit biokütust toota, kirjutas International Herald Tribune.
Narasimharao Kondamudi ja Susanta K. Mohapatra koos uurimistööd teinud professor Mano Misra selgitas, et nad avastasid juhuslikult, et kohvioad sisaldavad märkimisväärse koguse õli. „Ma tegin üks õhtu endale kohvi, kuid unustasin seda juua. Järgmiseks hommikuks ulpis selle peal õlikiht,“ ütles ta.
Teadlased tõid selle avastuse järel Starbucksi kohvikust paarkümmend kilo kasutatud kohvipuru. Analüüsist selgus, et sellest 10-15% oli õli, milles sai lihtsalt eraldada ja biodiisliks muuta. Teadlaste hinnangul maksaks liider kohvidiislit umbes kolm krooni. Probleemiks on kohvipaksu efektiivne kogumine.