13. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hillar Tederil Peugeot’ga leping peagi taskus

Hillar Tederi kontrolli all oleva investeerimisfirma tütarettevõte OÜ Auto Forte Balticu nõukogu liige Raido Toonekurg ütles, et läbirääkimised uue Peugeot’de importööri K.W. Bruuniga juba käivad ja lepingu sõlmimine on vaid vormistamise küsimus.

Peugeot lõi täna käed uue importööriga, taanlaste ettevõtte K.W. Bruuniga.

„Usun, et see on õige pea vormistamise küsimus, millal see leping saab alla kirjutatud. Autokaubanduses on nii, et kui kuskil Euroopa riigis on olemas ühe kaubamärgi jaekauplus, siis on õigus seda kauplust avada ka kõigis muudes riikides,” oli OÜ Auto Forte Balticu nõukogu liige ja endine Kommest Auto juht Raido Toonekurg kindel.

Ettevõtja märkis, et ta ei tea, kas nende kõrval ka teisi diilereid tuleb Peugeot’d müüma, aga ruumi oleks ka mitmele edasimüüjale. „Eesti on ju suur. Päriselt ka. Kindlasti ei kavatse me igal pool Eestis müüa,” ütles ta aripaev.ee-le.

Auto Forte ostis Kommest Autokeskustelt kolm salongi juulis, kaks salongi on Tallinnas (Sõpruse pst-l ja Tartu mnt-l) ja üks Tartus (Ringtee tänaval). „Eesmärk on autokaubandus ja eeskätt Peugeot’de müük seal salongides. Hetkel on plaanis alustada kolme salongiga, eks tulevik näitab, kas ostame veel või ehitame juurde. Kõik variandid on võimalikud,” rääkis Toonekurg ostu tagamaadest.

Toonekurg paarikuulist seisakut Peugeot’de müügis väga suure tagasilöögina ei näe. „Neid tulemusi tasub 3-4 aasta pärast uuesti vaadata. Prognoosida tasub pikemalt, mitte lähihetki üle hinnata. Loomulikult teeb see asju keerulisemaks, aga kui vaadata Euroopa turgu, siis Peugeot’ grupp on suuruselt teine automüüja, usun, et ka meie turg liigub Euroopa suunas,” vastas Toonekurg küsimusele, kuidas Peugeot segased ajad Eestis üle elab.

Toonekurg usub enda sõnul, et praegune majanduskeskkond tuleb pigem Peugeot’le kasuks. „Inimesed teavad Peugeot’ märki, see on olnud heas positsioonis Eestis. Vaadates majanduses toimuvat, tekitab see Peugeot’le eelissituatsiooni. Paistab, et ka Eesti autoturg hakkab lõpuks liikuma väikeauto suunas, arvestades kütusehindu ja majanduslangust javõimalikku CO2-põhist maksustamist. Peugeot on kõige väiksema CO2 väljalaskega auto. Loomulikult ei juhtu see mõne kuuga või poole aastaga, see on pigem 2-3 aasta perspektiiv,” oli autoärimees optimistlik.

Endise Peugeot’ maaletooja juht Toonekurg peab uue importööri plaane ambitsioonikateks.

„See on nende soov. Peugeot’l on üle 7% turuosa Euroopas. Meie plaanid nii ambitsioonikad pole, aga see pole ka välistatud,” kommenteeris endine Kommest Auto juht uue maaletooja soovi saavutada 8% turuosa.

Eelmise aasta lõpus hindas toonane Peugeot’ maaletooja Kommest Auto Peugeot’ turuosa Eestis 4,9 protsendile.

Auto Forte Baltic Latvia, mis on Hillar Tederi kontrolli all oleva investeerimisfirma Ühendatud Kapital tütarfirma, sai hiljuti ka Läti Peugeot’de diileriks, kirjutas baltic-course.com. Maaletooja on seal endiselt Kommest Auto tütarfirma Lauva Auto.

Auto Forte Latvia hakkab Peugeot’sid Lätis müüma augusti keskpaigast. Auto Forte Latvia omanikel on kokkulepped Peugeot’ autotehasega ja ettevõttel on õigus müüa edasi varuosasid, vahendas uudisteagentuur LETA.

Hillar Teder on Lätis võtnud ette peale Peugeot'de edasimüügi Honda. Nimelt on Auto Forte Latvia omanikel väiksem osalus ka Honda edasimüügiga tegelevas ettevõttes Latvia Nippon Auto. Eesti ärimeeste Hillar Tederi ja Margus Kanguri loodud Nippon Auto sai Honda esindajaks Lätis pärast seda, kui Honda Baltic lõpetas koostöö finantsraskustesse sattunud edasimüüja Bensons Autoga.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077