30. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rongisõit läheb uuest aastast kallimaks

Elektriraudtee tõstab alates 7. jaanuarist elektrirongide piletite hindu, keskminehinnatõus on ligikaudu 11%.

Seoses infrastruktuuri tasude suure kasvu ning töötajate palgakasvuga tõuseb ühekordsete piletite hind kuni 3 krooni ning 30 päeva kaartide hind kuni 50 krooni, teatas ettevõtte.

Elektriraudtee juhatuse liikme Kuldar Väärsi sõnul on rongipiletite hindade muutmise peamiseks põhjuseks opereerimiskulude oluline tõus. „Hindade muutmise peamiseks põhjuseks on kasvavad opereerimiskulud. Kahekordistunud on infrastruktuuritasud. 2008. aastal kasvab ka läbisõidu maht, mis tähendab, et elektrirongid sõidavad senisest tihedama graafikuga. Tõusevad ka kulud veoenergiale ning tööjõukulu," kommenteeris Väärsi.

Jaanuari algusest kasvab näiteks ühe korra pileti hind Elektriraudtee 2. tsoonis 15 kroonilt 17 kroonile ja 3. tsoonis 20 kroonilt 23 kroonile. Uute 30 päeva kaartide hind on 2. tsoonis 400 krooni senise 350 krooni asemel.

Elektriraudtee toob 2008. aasta mai lõpust liinile uue kiirrongi, mis hakkab liikuma Aegviidu ning Tallinn vahel, muutes tipptundidel reisimise oluliselt kiiremaks. Eeldatav sõiduaeg Aegviidust Tallinnasse on 45 minutit. Ka avab Elektriraudtee järgmisel aastal 3 uut peatuskohta. Elektriraudteel on kavas koostöös kohalike omavalitsustega välja arendada pargi ja reisi süsteem, mis võimaldab jätta auto rongi peatuse juurde parklasse ning istuda mugavalt ümber rongile.

Elektriraudtee AS teenindab reisijaid Tallinn-Aegviidu, Tallinn-Keila-Riisipere, Tallinn-Keila-Paldiski ja Tallinn-Keila-Klooga-Rand liinidel. Aastas teenindab Elektriraudtee AS 3,25 miljonit reisijat.

Piletitulu teenis Elektriraudtee AS möödunud aastal kokku 30,3 miljonit krooni. Esialgsete andmete kohaselt kattis piletitulu möödunud aastal ca 33% elektrirongiliikluse kogukuludest. Ülejäänud kaks kolmandikku kuludest kaetakse riigipoolse toetusega.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077