15. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raudteelased: Eesti Raudtee juhid ei otsi lahendusi

Raudteelaste ametiühingu esimees Oleg Tšubarovsuhtub väga skeptiliselt Eesti Raudtee tükeldamisse ning tema sõnul tegelevad Eesti Raudtee juhid kõige muuga, välja arvatud lahenduste otsimine.

"Kuulsin, et majandusminister Juhan Parts tahab jagada Eesti Raudtee kolmeks jaseda olukorras, kus ei ole ei kaubavedusid ega ka ettevõtte arendamise tulevikuplaani. Tekib küsimus, kellele seda reoorganiseerimist üldse vaja on," kommenteeris Tšubarov.

Ta lisas, et igasugused reformid on mõttetud seni, kuni vedude vool taastub.

"Eesti Raudtee juhtkond tegeleb ei tea millega, kuid mitte sellega, et leida uusi partnereid. Olen väga skeptiline valitsuse plaani suhtes leida uued partnerid Hiinast ja Kasahstanist. Kasahstan juba ütles, et nemad ei taha Venemaaga tülitseda ja sealt ei ole seega ka palju vedusid oodata. Hiinaga käivad läbirääkimised juba 14 aastat ja see ei ole mingeid tulemusi andnud," märkis Tšubarov.

"Oleme ju kõik kuulnud järjekordadest Eesti-Vene piiril, suurem osa neist kaupadest oleks odavam vedada raudteel, kuid siis ei ole Eesti Raudteel vaguneid selle jaoks," ütles Tsubarov.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077