12. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu teeb linna autodest puhtaks

Tartu linnavalitsus kutsub üles autosõitjaid loobuma kolmeks kuuks autost.

Uudse aktsiooniga liitujaile antakse sammulugejad ja pakutakse tasuta tervisekontrolle.

Jalakäimine saab stardipaugu 22. septembil, kui Tartus toimub autovaba päev. Samal päeval kell 12 jagab abilinnapea Margus Hanson uue kaubamaja ees autovaba päeva üritustel projektiga liitujatele kätte sammulugejad.

Kolme kuu jooksul on projektis osalejatele ette nähtud veel mitu kogunemist ja tervisekontrolli. Detsembris saavad kõik kolm kuud jala käinud ja tervisekontrollides osalenud auhinnaks kompleksse terviseuuringu Tartu Ülikooli Kliinikumi spordimeditsiini keskuses. Soovijad saavad jätkata projektis kuni maikuuni.

Tervishoiu osakonna juhataja Sirje Kree kinnitas, et projektiga oodatakse liituma eelkõige keskealisi kontoriinimesi, kes iga päev autoga liiguvad.

"Me kõik teame, et rohke liikumine on tervisele kasulik. Tihti aga ei võta me selle teadmisega midagi ette. Selle aktsiooniga soovimegi näidata, kui palju üksnes liikumisharjumuste muutmisega saab enda tervise jaoks ära teha," sõnas Sirje Kree.

Abilinnapea Margus Hansoni sõnul viidi samasugune projekt edukalt läbi Göteborgis, kus grupp kontoriinimesi kuueks kuuks autost loobus. "Arvan, et ka Tartus tasub see aktsioon ette võtta, sest Tartu-suuruses linnas võiks autode hulk olla tublisti väiksem ja inimestel rohkem harjumus jalgsi liikuda."

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077