30. märts 2007
Jaga lugu:

Tallink tegi Viking Line'ile kiirete laevadega ära

Järgmisest nädalast hakkab Tallinna ja Helsingi vahel liikuma uut tüüpi Tallinki kiire laeva Star, mis mahutab 1900 reisijat ja 450 autot, Viking Line toob samasuguse liinile järgmise aasta jaanuaris.

Viking Line saab oma laevastikku samasuguse laeva, kuid sellel on veidi parem varustus. Tallink astub järgmise sammu tuleval kevadel, mil liinile tuuakse veel üks samasugune alus, kirjutas Soome majandusleht Kauppalehti.

Seega saab edaspidi Eestist Soome aastaringselt kiire laevaga, mille reis kestab vaid kaks tundi. Varem oli inimestel valida 4tunnise aeglase laeva ja tavaliste kiirlaevade vahel, mis jääolude tõttu talvel ei sõida.

Reisijate arv Tallinn-Helsingi liinil tõusis mõne aasta eest meeletult. Nüüd on tõus peatunud ja igal aastal sõidab liinil stabiilselt umbes kuus miljonit reisijat.

Tallinki-Silja müügi- ja turundusjuht Pekka Helin usub, et lisanduvad kiired laevad mõjutavad enim kiirlaevaliiklust ja sellega leiba teenivaid ettevõtteid. Tallink on ise juba asunud tegutsema, müües maha kolmest Autoexpressist kaks. Viimane müükase tõenäoliselt ära mais.

Helini sõnul kahekordistus kiirlaevade reisijate arv 1990ndate lõpust 2005. aastani, kuid eelmisel aastal oli näha juba suuremat langust. Helsingi ja Tallinna liinilt on juba viimaste aastatega lahkunud neli laeva, alles on veel seitse-kaheksa alust.

Tallinki turuosa Tallinna-Helsingi liinil on 49% ja Helin loodab, et see kasvab jätkuvalt.

Jaga lugu:
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee