23. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa Komisjon kaebas Poola Via Baltica pärast kohtusse

Euroopa Komisjon ei luba Poolal Via Baltica trassi viia läbi Rospuda looduskaitseala, Poola aga ei soovi plaanist loobuda.

Seetõttu kaebas komisjon Poola Euroopa kohtusse. Brüsseli seisukoht on, et kiirtee ehitamine läbi Natura 2000 nimekirjas oleva Rospuda jõe oru hävitaks piirkonna unikaalse looduse, kirjutas postimees.ee.

Poola valitsuse teatel pole projektis midagi valesti, sest Rospuda tee-ehitus on saanud heakskiidu juba enne Poola EL-iga ühinemist.

Kui kohus teeb otsuse Poola kahjuks, ähvardab riiki kuni 20 miljoni euro (310 miljoni krooni) suurune trahv.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077