3. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sikorsky pole nõus lennuõnnetuse uurimiskomisjoni hinnanguga

USA helikopteritootja Sikorsky pole nõus uurimiskomisjoni hinnanguga, mille järgi põhjustas 2005. aasta augustis Tallinna lahel Copterline'i kopteri allakukkumise servo rike.

Sikorsky teatel on servo läbinud ametlikud testid puhaste paberitega. Testide tulemusi ei ole aga avalikustatud, vahendas ETV24 Soome ajalehte Helsingin Sanomat.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi uurimiskomisjon on seisukohal, et Copterline'i helikopteri merrekukkumise põhjustas kopteri esiservo juhitamatu sirutumine. Sellisele järeldusele jõudsid ka USA Rahvusliku Transpordiohutuse Nõukogu (RTN) esindajad.

Copterline nõuab helikopteri tootjalt Sikorsky'lt USA kohtus 60 miljoni dollari ehk 780 miljoni krooni suurust hüvitist. Copterline'i esindajate sõnul Sikorsky teadis või oleks pidanud teadma probleemidest S-76 tüüpi kopteri pearootori hüdrovõimendi ehk servoga.

2005. aasta 10. augustil Tallinna lahel toimunud lennuõnnetuses hukkus 14 inimest.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077