Autor: Rivo Sarapik • 7. november 2023

Heikki Mäki: välistöötajate värbamist tuleb remontida dünamiidiga

Välismaalt töötajate värbamise seaduslikku raami tuleks nullist alustada, leiab töötajate vahendamisega tegeleva Finesta juht Heikki Mäki. Oma arvamus välistööjõu teemal ütleb välja ka Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsiooni nõukogu esimees ja Haanpaa juhatuse liige Tiit Parik.
Sisserändekvoot, palganõue ja rida muid reegleid, mis välismaalt värbamisel kehtivad, on jäänud Heikki Mäki sõnul ajale jalgu.
Foto: Raul Mee

Miks Eesti ettevõtted välistöötajateta hakkama ei saa, kuidas siinsed reeglid teiste riikide kõrval endale jalga tulistavad ja mida peaks välistöötajate värbamises senisest teisiti tegema, sellest räägib seekordne saade “Tööandjate tund”.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077