Autor: Jaan Martin Raik • 26. märts 2021

Elektriautotootja Nio peatab tootmise

Sarnaselt teistele autotootjatele peatab ka Nio oma tehases töö.
Foto: Reuters/Scanpix
Hiina elektriautode tootja teatas täna, et peatab autode tootmise kiipide puuduse tõttu.

Nio peatab esmaspäeval autode tootmise Hefei tehases tulenevalt pooljuhtide puudusest. Lisaks vähendati esimese kvartali müüdavate autode prognoosi 1000 auto võrra. Varasemalt plaaniti kolme kuu jooksul kohale vedada 20 500 autot.

Nio on üks mitmetest autotootjatest, kes sarnase probleemi tõttu tehase sulgeb. Lisaks temale on tootmise peatanud ka Honda ja General Motors, kes tõid mitmete põhjuste hulgas välja ka kiipide puuduse. Volvo on teatanud, et kiipide puudus mõjutab oluliselt ettevõtte teise kvartali tulemusi, kuna plaanivad mitmeid ühe päevaseid pause aprillis.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077