Autor: Anu Lill • 10. märts 2021

Rahast rohkem vajab Tallink koroonakindlaid reisijaid

Tallink usub, et suvehooajal reisimine lähiriikides, peamistel sihtturgudel, taastub. Laevafirmal on riigile mitu soovitust, kuidas teha nii, et koroona saaks seljatatud, kuid ka turism avatud.
Foto: Liis Treimann
Börsifirma Tallink peab mitut visa võitlust. Vaidlus Tallinna Sadamaga on kohtus, kulud on kärbitud ja rahaseis lubab mõnda aega vastu pidada, aga tänavu suvine turismihooaeg ähvardab minna vett vedama, mis muudab kriisist taastumise konarlikumaks.

Laevafirma teeb ettevalmistusi suviseks reisimise taastumiseks lähiriikidesse. Senimaani rahalist puhvrit veel jagub, aga pole üldse kindel, kas reisimine suvekuudel üldse taastub ja kui, siis millises mahus. Kindel on aga see, et seni tuleb muud moodi hakkama saada.

Kirumise asemel Tallinki juhi Paavo Nõgene hoopis kiidab valitsust, et otsustati kehtestada ranged piirangud. „See annab lootust, et nende järgimise ja ka tõhusa järelevalve tulemusel koos kiirema vaktsineerimise tempoga on võimalik viirust maha suruda, haiglate koormust vähendada ja luua suvekuudeks võimalus reisimise taastumiseks vähemalt lähiriikidesse," rääkis ta. Nõgene arvates tuleb vajadusel piiranguid ka aprillikuu lõpuni pikendada.

Kuna Tallinki juhid usuvad reisimise taastumisse just lähiriikidesse, siis selliseks stsenaariumiks kõikidel põhiturgudel ka valmistutakse. Üks aspekt teeb Nõgesele siiski muret. „Kutsume valitsust üles kiiremas korras teadlastega arutama võimaluste üle minna praeguses kriitilises seisus vaktsineerimisel üle ühe doosi manustamise põhimõttele,“ ütles ta. „Selliselt jõuaksime juba ainuüksi märtsikuu lõpuni planeeritud vaktsiinitarnetega umbes 310 000 inimese vaktsineerimiseni.“

Kui lisada siis neile vaktsineeritutele ka haiguse läbipõdenud inimesed, oleks osaliste antikehadega kaitstud umbes 450 000 inimest. „Aprillikuu lõpuks jõuaksime enam kui 600 000 kaitstud inimeseni ning sealt edasi saaks hakata taas manustama tarnete suurenemisel juba teisi doose,“ arutles Nõgene. Mõistagi on see küsimus teadlastele ja Tallinki juhi sõnul peaks seda tegema kiirelt.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077