Autor: Indrek Mäe • 5. märts 2019

Tallink kaotas reisijaid, kuid võitis kaubatarnetes

Tallinki värskest veebruari statistikast selgub, et möödunud kuul kaotati mahtu nii veetud reisijate kui sõiduautode hulgas, samas suurenes tarnitud kaubaveoühikute hulk.
Tallinki reisilaev Silja Europa.
Autorid: VALDA KALNINA, EPA

Kodumaine laevafirma vedas veebruaris 620 006 reisijat, mida on 0,4 protsendi võrra vähem kui eelmise aasta samal ajal. Kõige suurem reisijate arvu langus tuli Eesti ja Rootsi vaheliselt liinilt, kus kaotus ulatus 34,3 protsendini, Läti ja Rootsi vahel vähenes reisijate hulk 12,3 ja Eesti ja Soome vahel 2,8 protsenti. Ligi veerandi võrra suudeti reisijate arvu suurendada Soome ja Rootsi vahelisel liinil.

Veetud kaubaveo ühikute maht suurenes eelmise aasta sama ajaga võrreldes 1,1 protsenti, 29 115 ühikuni. Suurim, 36,6protsendiline võit tuli taas Soome ja Rootsi vaheliselt liinilt ning kaotus Eesti ja Rootsi vaheliselt liinilt. Eesti ja Soome vahel vähenes veetud kaubaveo ühikute hulk 3,3 protsenti ning Läti ja Rootsi vahel kasvas see 5,1 protsenti.

Teenindatud sõidukite maht vähenes veebruaris 1,2 protsenti, 66 835 ühikuni ning siin on trend sarnane kahe eelneva kategooriaga. Soome ja Rootsi vahel kasvas maht ligi kolmandiku ehk 31,3 protsenti, samas kui Eesti ja Rootsi vahel toimus mahu vähenemine veerandi ehk 25,7 protsendi võrra. Eesti ja Soome vahel teenindatud sõidukite arv oli 1,6 protsenti ning Läti ja Rootsi vahel 8,3 protsenti väiksem.

Lihtne põhjus

Mahu vähenemine Eesti ja Rootsi vahelisel liinil oli tingitud eelkõige sellest, et reisilaev Baltic Queen ei sõitnud korraliste hooldustööde tõttu sel marsruudil 16 päeva.

Soome ja Rootsi vahelise liini tulemusi mõjutas reisilaeva Galaxy viiepäevane eemalolek. Seda samuti korraliste hooldustööde tõttu.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077