Autor: Martin Ilves • 31. oktoober 2023

Liisinguettevõtte juht: automaks ei mõjuta eestlaste autovalikut, küll aga perede eelarveid

Leibkonnad, kes on valinud endale autod vajaduspõhiselt ja ratsionaalsetel kaalutlustel, tulevad tõenäoliselt toime ka planeeritava mootorsõidukimaksuga ning neil ei ole põhjust sõiduki vahetamisega kiirustada. Need, kes unistavad näiteks Dodge Durango ostust või hindavad autode puhul suuremat luksust ja emotsionaalsemaid sõiduelamusi, tulevad samuti uue maksuga toime, hindab Coop Liisingu juht Martin Ilves.

2025. aastaks planeeritav mootorsõidukimaks suunab järgmisel aastal uut autot ostma eelkõige neid, kes unistavad kallimatest ja võimsamatest sõidukitest. Näiteks linnamaasturi Dodge Durango või RAMi puhul võib ostukulu sel ja ülejärgmisel aastal automaksu kalkulaatori alusel erineda üle paarikümne tuhande euro.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077