Autor: Logistikauudised.ee • 28. märts 2024

Liikluskindlustuse seaduses tulevad mõned muudatused

Valitsus kiitis heaks eelnõu, millega võetakse Eesti õigusesse üle ELi liikluskindlustuse direktiivi muudatused, et tagada kahjukannatanute parem kaitse.
Kehtiva liikluskindlustuseta sõidukiga liikluses endiselt osaleda ei tohi.
Foto: Liis Treimann

Muudatusega tehakse ennekõike korda mõned väiksemad kitsaskohad praeguses seaduses. Kindlustuse põhituum jääb muudatuste tulemusel samaks. Esmalt kaitseb see kannatanut, kes sattus õnnetusse ja kes liikluskindlustuselt saab hüvitise. Teisalt kaitseb see ka süüdlast ennast, kelle eest kindlustusandja hüvitab kannatanule kahju.„Kehtiva liikluskindlustuseta sõidukiga liikluses osaleda ei tohi. Kui seda ometi tehakse ja põhjustatakse õnnetus, siis tuleb kahjud kannatanule omast taskust kinni maksta,“ sõnas rahandusminister Mart Võrklaev.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077