Autor: Logistikauudised.ee • 9. veebruar 2024

Möödunud aastal toimus raudteedel 12 õnnetust

2023. aastal toimus Eesti raudteedel 12 avaliku raudteeohutusega seotud juhtumit, neist 7 olid sõiduki ja rongi kokkupõrked raudteeülesõidukohtades ja 5 otsasõidud raudteel viibinud inimestele. Õnnetusjuhtumite tõttu hukkus 2 ja vigastada sai 3 inimest.
Enamasti toimuvad rongiõnnetused ülesõidukohtadel.
Foto: Andras Kralla

Enim õnnetusjuhtumeid raudteel toimus III kategooria ülesõidukohtadel, mis on tähistatud vastavate liiklusmärkidega. Jätkuvalt on probleemiks sõidukijuhtide tähelepanematus. Sõidukijuhid ei arvesta raudteeülesõidukohale lähenedes võimaliku peatumise vajadusega ning teeoludega, mis ei pruugi olla ideaalsed, teatab tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077