Autor: Logistikauudised.ee • 17. jaanuar 2024

Transpordiamet uuris jäämurdeteenuse alternatiive

Transpordiamet tellis regiooni tunnustatud ekspertidelt uuringu „Eesti jäämurdeteenuse osutamise alternatiivide analüüs“, et saada põhjalik ülevaade jäämurde korraldamise võimalustest Eestis.
Jäämurdja Botnica Tallinna sadamas.
Foto: Andras Kralla

Järgmisel kümnendil on vaja teha suuri investeeringuid jäämurdeteenuse jätkusuutlikkuse tagamiseks: jäämurdja Tarmo on plaanis 2028. aastal amortiseerumise tõttu kasutuselt eemaldada ning jäämurret tegevad laevad Botnica ja EVA-316 on juba pikalt kasutusel olnud. Külmadel talvedel on seniste kogemuste põhjal Soome lahele vaja vähemalt kahte jäämurdjat, seepärast on Tarmo asendamise küsimus olnud üleval juba mõnda aega.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077