Autor: Logistikauudised.ee • 27. september 2023

Eesti saab esimese tehisintellektil põhineva mehitamata teaduslaeva

Reedel, 29. septembril toimub Hundipea sadamas Riigilaevastiku avatud uste päev, mis tõstab fookusesse uued tehnoloogiad, tuleviku laevad ja Eesti nutipoide võrgustiku arendamise perspektiivi. Avatud uste päeva programmi avab Eesti esimese tehisintellektil põhineva mehitamata teaduslaeva pidulik ristimine ja veeskamine.
Hundipea sadam.
Foto: Kristel Kask

Autonoomsed alused, rohelised tehnoloogiad ja digitaalsed lahendused on Riigilaevastiku direktor Andres Laasma sõnul täna merenduses kesksed küsimused. „Riigilaevastiku jaoks on äärmiselt oluline, et nii riigi laevad kui ka navigatsioonimärkide süsteem oleks hallatud ja arendatud kuluefektiivselt ja keskkonnaeesmärke silmas pidades,“ selgitab Laasma.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077