Autor: Tõnu Tramm • 3. august 2023

Greenpeace andis Balti riikide rongiliiklusele hävitava hinnangu

Piiriülene rongiliiklus Balti riikides on väga halb. Läti-Leedu piiri ei saa rongiga ületada ja ka Eestist Lätti ei ole otsest rongiühendust. On ainult üks päevane rongireis koos ümberistumise ja nelja tunnise ooteajaga piirijaamas, nendib Greenpeace`i koostatud uuring, milles võrreldakse Euroopa riikide lennu- ja raudteeühendusi.
Tallinnast rongiga Riiga sõitmine võtab aega üle 10 tunni. Elroni ja Läti raudtee liinigraafikud on omavahel sünkroniseerimata ja kummagi ettevõtte kodulehel teise riigi rongigraafikuid ei kuvata.
Foto: Elron

Kuigi lendamisel tekkivad heitkogused võivad olla üle 80 korra suuremad võrreldes raudteetranspordiga, on Euroopas lendamine rongisõidust kuni 30 korda odavam, leiab Greenpeace oma hiljuti avaldatud uuringus.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077