Autor: Logistikauudised.ee • 13. juuli 2023

Tallinna Sadamat läbiv reisijate arv kasvab

2023. aasta II kvartalis läbis Tallinna Sadama sadamaid 3,3 miljonit tonni kaupa ja 2,2 miljonit reisijat. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvas reisijate arv 13% ehk 248 tuhande reisija võrra, samas kaubamaht vähenes 31%, selgub ettevõtte II kvartali ja esimese poolaasta majandustulemuste vahearuandest.
Suurem kaubavedu käib Tallinna Sadama Muuga sadama kaudu.
Foto: Tallinna Sadam

Tallinna Sadama juhatuse esimehe Valdo Kalmu sõnul jätkub reisijate äris stabiilne taastumine COVID-19 pandeemia põhjustatud madalseisust ning on jõudnud 75%-ni languseelsest tasemest. „On positiivne, et enam kui aasta tagasi alanud reisijate arvu kasv on oodatud tempos jätkumas. Lisaks regulaarliinidel reisivate inimeste arvule on märkimisväärselt paranenud kruiisilaevade täituvus, mis loob positiivse aluse järgmiste perioodide kruiisilaeva külastustele. Kaubamahu langusest on enamus jätkuvalt seotud Venemaa päritolu kauba vähenemisega, seda peamiselt vedellastis. Muudes kaubagruppides näeme seost ennekõike üldise majandusolukorraga nii Eestis kui peamiste kaubanduspartnerite juures,“ ütles Kalm.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077