Autor: Tõnu Tramm • 20. aprill 2023

Michal räägib uue "superministeeriumi" plaanidest kütuseturu aastakonverentsil

Uue valitsuse koalitsioonileppe järgi plaanitakse kõik transporti ja logistikat puudutavad valdkonnad kolida senisest Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumist (MKM) keskkonnaministeeriumi baasil moodustatavasse uude Kliima- ja elukeskkonnaministeeriumisse (KeM), mida hakkab juhtima reformierakondlane Kristen Michal. Mis ja kuidas täpselt muutub, räägib Michal juba lähemalt 3. mail toimuval Kütuseturu Aastakonverentsil.
Kristen Michal asub juhtima uut, Eesti mõjukaimat ministeeriumit, mis hakkab vastutama lisaks energeetikale ja keskkonnale ka kogu transpordi- ja logistikasektori eest.
Foto: Andras Kralla

Uue valitsuse koalitsioonilepingu alusel liigub kogu transpordi ja logistikavaldkond senisest MKMist uude loodavasse Kliima- ja elukeskkonnaministeeeriumisse. Sotsiaalministeeriumist liiguvad omakorda MKMi tööhõive, tööturu ja töökeskkonnaga seotud küsimused, ehk näiteks transpordisektoris palju kõneainet pakkunud välistööjõu ja päevarahade teema.

MKMi ministriportfell liigub seniselt sotsiaaldemokraatialikult erakonnalt Eesti200 kätte ja seda hakkab Riina Sikkuti asemel juhtima uus infotehnoloogia- ja majandusminister Tiit Riisalo.

Ehkki koalitsioonilepingus kirjapandu ei tähenda, et see või teine otsus oleks juba seaduslikul tasandil vastu võetud, on selle lepingu kõik koalitsiooni osalised heaks kiitnud ja pole põhjust, miks seda muudatust ei peaks ellu viidama.

PANE TÄHELE!

Millised on uue Kliima- ja elukeskkonnaministeeriumi täpsemad plaanid, võetakse lähemalt luubi alla 3. mail toimuval Kütuseturu aastakonverentsil. Teemat tuleb avama värske kliimaminister Kristen Michal, praeguse keskkonnaministeeriumi kliimaosakonna nõunik Silver Sillak aga räägib juba põhjalikumalt uuest sõidukite CO2 määrusest, kütuse heitkoguseturust, plaanitavatest Euro 7 mootorinõuetest ja värskest alternatiivkütuste määrusest.

Lisaks esinevad:

Raluca Marian IRUst

Alessandro Bartorelli FuelsEurope`ist

Rauno Parras Itella Estoniast

Raul Potisepp Eleportist

Alvar Tõruke DSV Estoniast

Ingmar Roos Mootor Grupist

Mart Raamat Eesti Õliühingust

Ülle Tamme Neste Eestist

Erkki Ots Bassadone Baltic`ust jpt.

Oma tulevikunägemuse esitamiseks ja konverentsikülastajate küsimustele vastamiseks on kohal kõikide koalitsiooni- ja opositsiooniparteide esindajad.

Tutvu konverentsi programmiga ja pane end kirja SIIN!

Konverentsi modereerib Urmas Vaino.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077