Autor: Logistikauudised.ee • 5. aprill 2022

Aprillis sõidab Tartus isejuhtiv ühissõiduk

11. aprillist võetakse lisaks Tiksoja, Vorbuse ja Kardla piirkonnas kasutusele isejuhtiv nõudepõhine ühissõiduk. Aprillikuu jooksul teenindab sõitjaid Tartu Ülikooli isejuhtivate sõidukite labori katseauto. Soovijad saavad isejuhtivat sõidukit selle aja jooksul tellida infotelefonil 1789.
Isajuhtiv sõiduk.
Foto: Tartu Ülikool

Isejuhtiv sõiduk hakkab liinil sõitma koostöös Tartu linna, Tartu Ülikooli ja ettevõtetega Traffest OÜ, AS Bercman Technologies ja Modern Mobility OÜ. „Teenuste arendamine koostöös ettevõtete ja ülikooliga on linna jaoks väga hea võimalus. Isejuhtivad nõudluspõhised sõidukid on tulevikus loomulik osa meie ühistranspordisüsteemist ning seetõttu on mõistlik juba praegu eri katseprojektidega tehnoloogiaid testida ja arendada,“ ütles Tartu abilinnapea Raimond Tamm.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077