Autor: Logistikauudised.ee • 9. november 2021

Kõik Stockholmi, Helsingi ja Tallinna vahelised parvlaevad pannakse sadamates elektritoitele

Stockholmi, Helsingi ja Tallinna sadamate vahel iga päev suurel hulgal kaupu ja reisijaid vedavad parvlaevad ühendatakse peatselt kõik kai ääres maismaaelektriga, et vähendada oluliselt laevade õhusaastet ja müra sadamates.
Kaldaelektriga ühendatud Batic Queen.
Foto: Tallinna Sadam

Stockholmi, Helsingi ja Tallinna sadamad on leppinud varem kokku ühistes standardites ja lahendustes, mille tulemusel on eraldiseisvalt arendatud ja investeeritud parvlaevade kaldalt elektritoite võimekusse. Viimasena ühenduvad peatselt kaldaelektriga kõik Tallinna–Helsingi liini parvlaevad, juba enne on saanud kaldaelektrit sadamates kasutada Stockholmi–Helsingi ja Stockholmi–Tallinna ning osaliselt juba ka Tallinna–Helsingi liinil tegutsevad parvlaevad.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077