Autor: Logistikauudised.ee • 18. veebruar 2021

Soome reisijatelt hakatakse nõudma negatiivse koroonatesti tulemust

Vastavalt Soome Tervise- ja sotsiaalameti (THL) soovitustele on Soomes opereerivatel laevafirmadel õigus küsida kõigilt Soome saabuvatelt reisijatelt negatiivse koroonatesti tulemust. Kaubaveokite juhtidele see nõue ei kehti.
Tallinna Sadam D-terminal.
Foto: Andras Kralla

Nõue hakkab kehtima teisipäeval 23. veebruaril 2021. Nõuet ei kohandata soomlastele, kes lähevad kruiisile. Reisijal peab laevale minnes olema 72 tunni sees tehtud negatiivse koroonatesti sertifikaat või arstitõend, mis kinnitab haiguse läbipõdemisest. Reisijatel palutakse esitada oma sertifikaat või tõend lähtesadama terminalis, Soome saabumisel piirikontrollis või laeva saabumise terminalis olevatele tervishoiu ametnikele. Tõendit ei nõuta kruiisireisijatelt, kes reisi sihtkohas maale ei lähe.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077