Autor: Logistikauudised.ee • 17. detsember 2020

Kaubamaht sadamates suurenes, raudteel aga vähenes

Eesti sadamate kaubamaht suurenes 2020. aasta üheksa kuuga 27,9 miljoni tonnini, mis on mullusega võrreldes 2% võrra enam. Raudtee kaubamaht vähenes sama ajaga aga 11,5 miljoni tonnini, mis on ligi 30% vähem kui aasta eest.
Sadamate kaubamaht mullu kasvas.
Foto: Picasa

Statistikaameti juhtivanalüütiku Piret Puki sõnul on Eesti sadamate kaubamahtu läbi aastate mõjutanud kaupade vedu raudteel, kus suure osa moodustab naftatoodete transiitvedu. „Viimastel aastatel on naftatoodete transiitvedu tunduvalt vähenenud ja koos sellega ka kaubavedu avalikul raudteel ning samuti sadamates lastitud kaubamaht,“ selgitas Pukk.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077