Autor: Logistikauudised.ee • 26. august 2020

Galerii: Laoseis 2020 - konverents LoftOffice`s

25. augustil toimus Ülemiste LoftOffice`s, ehk ÜLOs logistikauudiste esimene konverents pärast koroonapausi - Laoseis 2020, kus erinevate ettevõtete esindajad analüüsisid, mida kasulikku on kriisist tuleviku tarbeks kaasa võtta.

Konverentsi moderaator ja Via3L juhatuse esimees Rainer Rohtla tunnistas, et märtsis saabunud kriis, kus piirid pandi kinni, hotellide ja restoranide sektor kadus tagant ära ja lennukid enam ei lennanud, mõjutas laondussektorit vägagi ja otseselt.

„Õnneks jõudsime kiiresti reageerida terviseohutuse seisukohast. Võtsime vastu otsuse võtta kogu Baltikumi Via3L ladudes meetmed COVID-19 vastu juba 26. veebruaril, ehk päev enne kui Eestis tuvastati esimene juhtum ja kaks nädalat enne, kui kehtestati eriolukord,“ tunnistas Rohtla, kes sai indikatsiooni selle otsuse vastu võtmiseks Vietnamis puhkusereisil olles. „Seal olles ma tajusin, et maasilm ei ole enam endine ja on vaid aja küsimus, millal see kõik meieni jõuab.“on

Küll aga leidsid laondusettevõtjad, et toimunust on nii mõndagi kasulikku kõrva taha panna. "Meie nimetame oma majas neid kevadisi aegu muudatuste juhtimise proovikiviks. See oli aeg, kus oli vaja kõigil kiiresti reageerida väga vähese informatsiooni juures, teadmata, mida toob homne päev," tõdes Smarten Logisticsi logistikadirektor Hannes Oks.

Sama meelt oli ka KHScani logistikadirektor Tarmo Rei: "Mõnes mõttes on selline kriis ettevõttele hea. See paneb asju nägema teistmoodi ja toob inimesed mugavustsoonist välja. See, kui me vaatame kriisi kui negatiivset nähtust, ei vii elu edasi. Peame võtma kaasa selle, mis on kasulik ja minema edasi. Võib-olla oleks täna mõistlik mõelda koguni nii, et Covidi teema on nagu üks puue, millega me peame lihtsalt õppima elama," lausus Rei.

Lisaks jagasid kriisikogemusi ja sektori hetkeseisu 1Partner Kommertskinnisvara vanemkonsultant Igo Sagri, konverentsi võõrustaja Hammerhead OÜ juhatuse liige ja müügiosakonna juht Rasmus Tali, Selveri logistikajuht Hannes Falten, Rimi tarneahela varude planeerimise juht Marilin Jürisson, Pakipoint OÜ juhataja Alar Ehandi ning Lean-ekspert ja konsultant Lauri Säärits.

Logistikauudised tänavad konverentsi toetajaid: Hammerhead Ülemiste LoftOffice, Profile Gate ja RRK Logistikapargid.

Järgmine logistikauudiste konverents toimub juba 22. septembril Viru Konverentsikeskuses, kus leiab aset Kütuseturu Aastakonverents 2020. Soodushind kehtiv veel kuni augustikuu lõpuni. Tutvu programmiga ning pane enda kirja SIIN!

Kõikidel Äripäeva sügiskonverentsidel on saadaval ka eraldi veebipiletid, mis võimaldavad konverentsist osa saada veebi vahendusel.

Vaata pildigaleriid Laoseis 2020 konverentsist:

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077