Autor: Logistikauudised.ee • 4. august 2020

Branson kavandab kolmekordse helikiirusega reisilennukit

Miljardär Richard Bransoni kosmosefirma Virgin Galactic avalikustas ülehelikiirusel lendava reisilennuki kavandi, mis töötatakse välja koostöös NASA-ga ja mis suudab lennata tavalennukist neli korda kiiremini.
Foto: Virgin Galactic

Virgin Galactic eeldab, et ülikiire reisilennuk jõuab kolmekordse helikiiruseni, ehk Mach3 tasemele (1029 m/s). See teeb umbes neli korda suurema kiiruse, kui tavalennukil, ehk 3600 km/h. Lennuk on loodud kasutama keskkonnasõbraliku lennukikütust ning eeldatakse, et see suudab enam kui 18 000 meetri kõrgusel lennates võtta pardale 9 kuni 19 inimest. Lennuki salongis saavad olema nii äri- kui esimese klassi istmed.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077