Autor: Logistikauudised.ee • 12. juuni 2020

LIVE veebinar täna kell 11.00: Euroopa logistikasektori miljardi euro küsimus

Kuidas lõpuks saada lahti kaupade rahvusvahelise liikumisega kaasnevast tohutust hulgast paberimajandusest, mis toodab nii tarneahela juhtimisel kui ka riikliku järelevalve tegemisel tohutult ebaefektiivsust? Veebiseminar „Euroopa logistikasektori miljardi euro küsimus“ algab kell 11.00.
Käsil on projekt, mille eesmärk on kogu transpordiga seotud asjakohane teave teha elektrooniliselt ja reaalajas kättesaadavaks kõigile tarneahelas osalejatele.
Autor: Pixabay

Maailma logistikas on suur probleem. Mastaapne hulk ressurssi läheb ikka veel andmete täitmise, kogumise ja esitamise peale, kuigi puhtalt tehniline võimekus kaubavedu turvaliselt ja läbipaistvalt korraldada on pikalt olemas olnud.

Accelerate Estonia innovatsiooniprogrammi läbinud rahvusvahelise kaubavedude digitaliseerimise projekt Heiti Meringi eestvedamisel kavatseb selle ebaefektiivsuse lõpetada ning vastava andmevahetuse Euroopa Liidu üleselt lõpuks käima panna. Plaan on kogu transpordiga seotud asjakohane teave teha elektrooniliselt ja reaalajas kättesaadavaks kõigile tarneahelas osalejatele, sealhulgas kauba omanikele, veoteenuse pakkujatele, autojuhtidele ja ka kontrolli teostavatele ametnikele.

Seminaril arutlevad transpordivaldkonna esindajad ja eksperdid, kas loodaval lahendusel on potentsiaal toetada majanduskasvu; kuidas maandada hirme, et selle sammuga võib ettevõtete üle tehtav järelevalve hoopis intensiivsemaks muutuda; ning kas globaalsed majandustendentsid kaubavedude digitaaliseerimist üldse toetavad.

Seminaril esinevad Accelerate Estonia rahvusvahelise kaubavedude digitaliseerimise projektijuht Heiti Mering, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majandusarengu asekantsler Viljar Lubi, Via3L Speditioni müügi- ja arendusdirektor August Tillo, maksu- ja tolliameti peadirektori asetäitja Rivo Reitmann, Ericsson Eesti juhatuse liige Andrus Durejko ning transiidi- ja majandusekspert Raivo Vare.

Vaata veebiseminari siit (algus kell 11.00):

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077