Uudised
Ainult tellijale

Kriis kasvatas veonduses ja laonduses võlgu ligi 15 miljoni euro võrra

Tuermis kadumine pani rasimkemiasse olukorda Tallinki ja paljud bussiettevõtted.  Foto: Liis Treimann

Võlgade maht riigi ees kasvas veonduse ja laonduse sektoris koroonakriisis paari kuuga 14 993 404 euro, ehk 74% võrra. Suurim kasv oli Tallink Grupil, mille võlg kasvas nullist 3 061 727 euroni, selgub Äripäeva infopanga tehtud maksuameti võlaandmete kokkuvõttes.

Maksuamet hakkas taas avaldama ettevõtete maksuvõlgu, millest nähtub, et kõige rohkem on veonduses ja laonduses koroonakriisiga pihta saanud reisijateveoga tegelevad ettevõtted. Lisaks Tallinkile on võlgade kasvu esikümnes veel Gobus AS, Lux Express Estonia AS, Hansabuss AS ja Hansa Bussiliinid AS. Kõikidel nendel ettevõtetel puudusid 16. märtsi seisuga riigivõlad, kuid 25. mai seisuga olid need kasvanud enam kui 100 000 euro suuruste summadeni.

VORMISTA SOODUSHINNAGA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • Ligipääsu kõigile lukus lugudele
 • Ligipääsu Logistikauudised erilehe PDFidele
 • Ligipääsu Transpordi ja logistika infolehele
 • Jaga lugu:
  LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

  Logistikauudised.ee toetajad:

  Tõnu Tramm
  Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
  Ana Tilkson
  Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150