Autor: Logistikauudised.ee • 27. märts 2020

Eesti startup tegi kaardi Euroopa piiridel reaalajas toimuvast

Eesti startup Sixfold tegi kaardi, mis näitab reaalajas Euroopa piiridel toimuvat. Kaardilt on võimalik vaadata, kuidas kaubaveod üle piiri liiguvad või siis ei liigu.

Autor: Kuvatõmmis.

Eesti startup Sixfold on valmis saanud reaalajas kaardirakendusega, kust saab jälgida Euriipa piiridel toimuvat, kui pikad on kaubaveokite järjekorrad jms. Rakendus on nähtav SIIN!

Meie platvormil olevate miljonite saadetiste andmed näitavad, et kuigi häireid on, pole viivitused tegelikult nii hullud, kui võiks arvata, teatas Sixfold. Meie andmete põhjal langes riskipiirkondades viimase nädala jooksul õigeaegne tarnimine ainult 3-7 protsendipunkti (sõltuvalt piirkonnast ja majandusharust).

Näiteks selgub sealt, et kella 15:19 seisuga oli Iklas Eesti-Läti piiril järjekord Läti suunal 25 minutit ja Eesti suunal 22 minutit. Pikim on järjekord Prantsusmaa ja Šveitsi vahel: 3 tundi 29 minutit.

Sixfoldi teatel näitab see, et logistikateenuste pakkujatel ja logistikaosakondadel on olemas kriisiolukordade lahendamise protsessid. Lisaks on reaalajas andmed võimaldanud neil teha kaubaveo osas faktipõhiseid, kiireid ja tõhusaid otsuseid.

"Neil on õnnestunud veod ümber suunata ja napid ressursid vähem tähtsatelt vedudelt esmatähtsatele veole suunata ja seeläbi ebaharilikest oludest hoolimata teenuse tase kõrgel hoida," kinnitas Sixfold oma veebipostituses.

Sixfoldi avaldatud koondteave veoautode piiriületusaegade kohta põhineb reaalajas ja ennustavatel andmetel. Kõik, kellel on seda praktiliselt võimalik kasutada, saavad sellele tasuta juurde pääseda: tarneahelajuhid, vedajad-veokijuhid, ametnikud, ajakirjanikud jne.

Sixfoldi turundusspetsialisti Aksel Kirikali kinnitusel arendas ettevõtte tiim rakenduse nädalavahetusel valmis virtuaalses ühistöös.

Viimase paari nädala jooksul on Euroopa riigid teinud kõvasti tööd koroonapandeemia leviku tõkestamiseks. Valitsused on kohaldanud piiranguid mitte ainult avalike kogunemiste ja üksikute reiside suhtes, vaid on piiripatrullide ja sulgemiste kehtestamise kaudu mõjutanud ka kaubavooge.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077