Autor: Tõnu Tramm • 24. jaanuar 2020

EL ääreriigid kaaluvad mobiilsuspaketi vastu kohtusse minekut

Sel teisipäeval, 21. jaanuaril, kiitis Euroopa Parlamendi transpordi- ja turismikomisjon heaks liikuvuspaketi kompromissversiooni ja saatis selle edasi parlamendi lõpphääletusele. Kui kokkulepe peaks sellisel kujul vastu võetama, kaaluvad mitmed liikmesriigid selle vastu Euroopa Kohtusse minekut.
Bulgaaria veokijuhid protestivad EL kavandatava mobiiluspaketi vastu. Kui see ikkagi vastu võetakse, kaaluvad mitmed riigid esitada ühine hagi Euroopa Kohtusse.
Foto: Reuters/Scanpix

Kired „Macroni paketiks“ kutsutava Euroopa transpordireformi, ehk liikuvuspaketi ümber, on kestnud juba aastaid. Esimene liikuvuse pakett avaldati juba 2017. aasta mai lõpus ning see koosneb kolmest sambast: ühisturg, sotsiaalküsimused ning teede maksustamine, mida käsitletakse eraldi. Ehk selle paketi aktiivse menetlusega alustati juba Eesti eesistumise ajal.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077