Autor: Logistikauudised.ee • 21. jaanuar 2020

Liibanonist saabus Eestisse konteiner 10 miljoni salasigaretiga

Maksu- ja tolliameti (MTA) töötajaid avastasid läinud aasta lõpus Liibanonist Eestisse saabunud konteinerist 10 miljonit salasigaretti kaubamärgiga Prince. Tegemist on viimase kümne aasta suurima võltsitud sigarettide kogusega, mis on Eestis avastatud.
Tollikoer leidis konteineri salasigarettiga lihtsa vaevaga üles.
Autor: MTA

Eelmise aasta lõpus informeerisid Saksamaa kolleegid maksu- ja tolliameti (MTA) töötajaid Liibanonist Eestisse saabuvast konteinerist sigarettidega. Kontrollimisel avastatigi ülisuur kogus salasigarette.

Kuna kahe kuu jooksul ei tulnud keegi kaubale järele, võttis MTA ühendust kaubamärgi Prince omanikuga. Omanik viis läbi ekspertiisi ja andis teada, et tollis kinnipeetud Prince sigaretid rikuvad intellektuaalomandi õigusi, on võltsitud ja kuuluvad hävitamisele.

MTA tolliosakonna järelevalve valdkonna juhi Voldemar Linno sõnul on juhtum hea näide rahvusvahelisest koostööst võltskauba avastamisel.

„Koos kolleegidega Saksamaalt hoidsime ära võltsitud sigarettide sattumise mustale turule ja laiemasse tarbimisse. Meeles tasub pidada, et võltsitud sigaretid on tundmatu päritoluga ning nende kvaliteet ja koostisosad on teadmata,“ lisas Linno.

Salasigaretid võeti ära ja hävitatakse tollijärelevalve all. Tegemist on viimase kümne aasta suurima võltsitud sigarettide koguse avastusega Eestis.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077