Autor: Logistikauudised.ee • 20. november 2019

ACE Logisticsi osalusega Dachser Finland OY rajab Soome uue logistikakeskuse

ACE Logistics’i ja Dachser’i ühisettevõte Soomes Dachser Finland OY sõlmis kümneaastase rendilepingu umbes 4600 ruutmeetri suuruse terminali- ja kontoripinna rajamiseks ja rentimiseks Keravasse. Helsingist 30 km kaugusel valmiv logistikaterminal valmib 2020. aasta teises pooles.
Dachser Finland uus logistikakeskus saab nurgakivi. Pildil vasakult: Karli Lambot, Jens Lengefeld, Andres Matkur, Tuomas Leimio, Wolfgang Reinel ja Michael Schilling.
Foto: ACE Logistics

Saksmaal peakontorit omav Dachser SE on üks suuremaid logistikaettevõtteid Euroopas, mis alustas tegevust Soomes 2014. aastal. „Meie äri on viie aastaga märkimisväärselt kasvanud. Nüüd on õige aeg oma ärimudel üle vaadata ja koduturule tuua nii bränd kui ka teenus, “ütleb Dachser Finland OY tegevjuht Tuomas Leimio.

“Hea asukoht on üks selgemaid konkurentsieeliseid. Kerca logistikapiirkonda Keraval ehitatav uus terminal asub strateegiliselt E75 kiirtee, Vuosaari sadama, rahvusvahelise lennujaama ja rongiliini lähedal. Savio rongijaama vahetu lähedus tagab ka head ühendused töötajatele ”lisab Leimio. Rajatav terminal asub ca 20km kaugusel tänasest kontorist Vantaal.

Uue logistikaterminali pindala on 4600 ruutmeetrit, millest 4000 ruutmeetrit on terminali ja umbes 600 ruutmeetrit kontoripinda. Logistikakeskuse energiatõhususe tagavad katuste päikesepaneelid ja geotermilise soojuse kasutamine.

Kerava linn on samuti rõõmus uue logistikakeskuse lisandumise üle. „Oma strateegias on Kerava kindlalt pühendunud ettevõtluse arendamisele. Terminali abil kasvab Kerca logistikapiirkond ja see suurendab kogu linna elujõudu. Samuti on hiilgav kümnete uute töökohtade loomine, “ütleb Kerava linnapea Kirsi Rontu. Tuomas Leimio sõnul on loodava logistikakeskuse otsene tööhõiveefekt umbes 60 uut töökohta.

ACE Logistics’i tegevjuht Andres Matkur lisab „Soome suund on viimastel aastatel olnud meie jaoks kiires kasvus. Järjest kiiremat Soome suunalist liinivõrku arendades näeme suurt potentsiaali ka Kesk- ja Ida Euroopa kaupade toimetamiseks läbi Baltikumi terminalide võrgustiku. Olen kindel, et uue logistikakeskusega paraneb meie teenuse kvaliteet ja kiirus veelgi.“

ACE Logistics Grupp koosneb üheksast Eestis, Lätis, Leedus, Valgevenes ja Soomes tegutsevast ettevõttest. Grupi ettevõtted pakuvad erinevaid transpordi- ja logistikateenuseid sh lennu-, mere-, maantee- ja raudteetranspordi teenuseid, samuti lao- ning tolliteenuseid. ACE Logistics Grupp annab tööd 150 inimesele, ettevõtte 2018. aasta konsolideeritud käive oli 32 miljonit eurot.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077