Autor: Logistikauudised.ee • 2. oktoober 2019

Linde Engineering rajas Eestisse logistikateenust pakkuva harukontori

Maailma juhtiv tööstusgaaside ja inseneriettevõte Linde rajas Eestisse uue allüksuse – Linde Engineering Eesti, mis osutab IT- ning logistika- ja tarneahela juhtimise teenuseid erinevatele uutele rajatavatele gaasikompleksidele üle maailma.
Uut üksust juhib pikaaegse logistikajuhi töökogemusega Anti Laiv.
Foto: Linde Engineering Eesti

Pakkudes tööd umbes 7000 inimesele üle maailma, on Linde Engineering optimeerinud gaaside töötlemise tehnoloogiaid juba 140 aastat. Selle aja jooksul on edukalt läbi viidud üle 4000 tehasetehnoloogia projekti kogu maailmas. Ettevõtte tõestatud gaasitöötluse teadmised mängivad asendamatut rolli klientide edukuses mitmetes tööstusharudes - alates maagaasi ja nafta rafineerimisest naftakeemiatoodete ja väetiste kaudu kuni elektroonika ja metalli töötlemiseni.

Linde Engineering Eesti osutab praeguses faasis IT- ning logistika- ja tarneahela juhtimise teenuseid erinevatele uutele rajatavatele gaasikompleksidele üle maailma.

„Näiteks praegu on meie insenerid ametis uue vesiniku ja sünteetilise gaasi tehase rajamisega Jurongi saarel Singapuris, olefiinide tehase ehitusega Venemaal Tatarstani Vabariigis, Nizhnekamskis ja mõne väiksema projektiga Euroopas,” sõnas Linde Engineering Tallinn Branch Manager Anti Laiv. „Projektid, milles meie spetsialistid osalevad, asuvad laiali üle maailma.”

Otsitakse IT ja logistikaspetsialiste

Praegu on Linde Engineering Eesti filiaalis tööl 15 inimest, neist pooled IT-spetsialistid ja teine pool logistikud. Aasta lõpuks loodetakse spetsialistide arv ettevõttes kasvatada 30 inimeseni.

„Uuele inseneribüroole koha otsimisel otsustati Eesti kasuks. Me leidsime, et Eesti on väga konkurentsivõimeline ning selline maa, kus me saame laiendada enda olemasolevat AGA tegevust, kes rajas Eestisse oma Põhja-Euroopa regionaalse gaasiäride toetusüksuse (AGA Northern Europe’s Regional Gas Business Services Unit), mis on nüüdseks juba aastaid edukalt toiminud. See andis Linde Engineering’ule Eesti filiaali rajamiseks kindlust juurde,” ütles Anti Laiv.

Anti Laivi sõnul on nad praegu kiire kasvu faasis ning ootavad enda hulka jätkuvalt uusi IT- ja logistikaspetsialiste.

„Me oleme suhteliselt lame organisatsioon. Meie juures töötades on suureks võimaluseks ja väljakutseks tegeleda väga erinevate projektidega, erinevate teemadega, hästi laiade valdkondadega,” täiendas Laiv.

„Alates uuest aastast lisandub uus, tugevat insenertehnilist teadmist vajav, tarnijate monitoorimisega tegelev tegevussuund. Horisondil on veel õige mitmeid uusi tegevusalasid, kus Eesti spetsialistid saaksid Linde tegevustega liituda,” lisas Laiv.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077