Autor: Logistikauudised.ee • 6. september 2019

ATKO bussiavarii tervisekahjud lähenevad 150 000 eurole

Juulis Kloogaranna teel aset leidnud ATKO reisibussi ja veoauto vahelises raskes avariis sai viga 26 inimest, kelle tervisekahjude ulatus on tänaseks Salva Kindlustuse andmetel juba pea 150 000 eurot ning see kerkib veelgi. Raskeima vigastusena on tulnud amputeerida kannatanu jalg.
Kiirabiauto.
Foto: Urmas Luik / Parnu Postimees, Scanpix

Salva Kindlustuse sõidukikindlustuse osakonna juhataja Tõnis Tohver selgitas, et kokku on antud juhtumi puhul avatud 23 kahjutoimikut ning senine kahjude ulatus on kokku ligi 150 000 eurot. „Tõenäoliselt kasvab see number aga veelgi, sest isikukahjud ning erinevad ravid on üldjuhul pikaajalised ning täpsed summad ning tervisekahju ulatused selguvadki alles hiljem,“ märkis Tohver.

Õnnetusest tekkinud vigastused ulatuvad kergematest põrutustest kuni suuremahulise hambaravini ning ühe kannatanu puhul tuli amputeerida jalg.

„Paraku polnud ka ühelgi kannatanul soetatud õnnetusjuhtumikindlustust, mis oleks olnud nii mõnegi juhtumi puhul suureks abiks,“ lisas Tohver. Õnnetusjuhtumikindlustusega makstakse rahalist hüvitist ootamatute kehavigastuste korral, mille tagajärjeks võib olla kerge trauma, ajutine töövõimetus, püsiv puue või isegi surm.

„Eriti just alanud kooliaasta alguse puhul on oluline lisaks märkida, et kindlasti oleks paljud kahjud tervisele jäänud olemata, kui turvavööd oleksid olnud korrektselt kinnitatud rohkematel, sest senini pole see paraku veel inimestele harjumuseks saanud.“

“Turvavöö kinnitamine on parim vahend selliste raskete tagajärgede ennetamiseks, sest õnnetuse iseloom on paraku alati ootamatu ja see tuleb siis, kui seda kõige vähem ootad,“ kommenteeris Tohver.

Salva Kindlustuse sõidukindlustuse osakonna juhataja lisas, et reaalsuses tuleb liinibussidega õnnetusi ette päris tihti, kuigi enamasti siiski linnasisestel liinidel. „Õnnetusi, kus äkkpidurduse või ootamatu manöövri tõttu saab viga üks või kaks inimest juhtub pidevalt. Õnneks on siiski sellised suuremad õnnetused harvemad,“ lausus Tohver.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077