Autor: Logistikauudised.ee • 25. juuli 2019

Ratas lubab parandada transpordiühendust saartega

Peaminister Jüri Ratase Saaremaa, Muhu ja Abruka saarte ning Kõinastu laiu ringsõidu keskseks teemaks olid transpordiühendused, mille lahendused on nii täiendavas parvlaevas ja suuremas lennukis kui ka sildumise võimalustes ja tolmuvabades teedes.
Jür Ratas sel nädalal Kõinastu laiul.
Foto: Stenbocki maja.

Kohtumistel Abruka, Muhu, Saaremaa ning Kõinastu laiu elanike ja kohaliku elu edendajatega kujunesid läbivateks teemadeks transpordiühendused. Peaminister kinnitas, et kvaliteetne praamiühendus on valitsuse jaoks prioriteet ning töö selle arendamise nimel jätkub.

„Lisalaeva kasutamine suvisel tipphooajal Virtsu-Kuivastu liinil on senise kogemuse põhjal ennast igati õigustanud. Samuti ehitatakse parvlaev Tõll juba aasta lõpuks ümber keskkonnasõbralikuks hübriidlaevaks ja pannakse elektri toel sõitma,“ sõnas peaminister.

„Töötame, et järgmisel suvel sõidaks Muhu ja mandri vahel uus lisalaev, mis aitaks ühendust muuta sujuvamaks ja kiiremaks. Usun, et ühtlane ja keskkonnasõbralik laevaliiklus on meeltmööda nii Muhumaa kui Saaremaa elanikele kui nende rohketele külalistele,“ märkis peaminister.

Lennuühendusest rääkides rõhutas peaminister, et valitsuse eraldatud lisaraha toel saab peagi Kuressaarde lennata suurema lennukiga. „Mugavam ja paindlikum lennuühendus on pikalt saarlaste sooviks olnud. Juba uuest aastat pakub suurem ja uuem lennuk püsielanikele võimaluse kasutada kiiremat ja sobivatel aegadel toimivat õhusilda mandriga. See aitab tõsta piirkonna konkurentsivõimet ning toetada turismi,“ kinnitas Ratas.

„Pingutame ka selle nimel, et Kuressaare haiglal oleks võimalik kasutada vajadusel helikopterit ning selle maandumisplats asuks haigla kõrval,“ lisas peaminister.

Mitmel kohtumistel toodi positiivsena esile väikesaarte, hajaasustuse ning üürielamute programmid. „Sellest on näha, et esmatähtsate teenuste kättesaadavust ja kvaliteeti tõstvad meetmed on hästi vastu võetud ning nendega tuleb jätkata. Juba ellu viidud projektide kõrval tuleb murekohtadena arvestada kohalike teede tolmuvabaks muutmist ja sildumisvõimaluste arendamist,“ järeldas Ratas.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077