Autor: Logistikauudised.ee • 21. juuni 2019

Nordica vannub konkurentidele alla ja sulgeb enamiku liinidest

Nordica kärbib järsult sihtkohtade arvu
Foto: Mihkel Maripuu, Postimees/Scanpix
Riigi kahjumis tegutsev lennufirma Nordica vannub Airbalticu ja teiste lennufirmade konkurentsile alla ja lõpetab sügisest viiel liini lendamise.

Ümberkorralduste tulemusel peatatakse oktoobri lõpust lendamine viiel kahjumlikul liinil kuni konkurentsiolukorra paranemiseni ning jätkatakse lende Tallinnast Stockholmi, Brüsselisse ja Varssavisse, mida teenindab alates 1. juulist LOT, teatas lennufirma.

“Nordical on kohustus tagada lennufirma kasumlikkus ja jätkusuutlikkus - seda ootab meilt ka omanik. Terav konkurents ja istekohtade ülepakkumine Tallinna liinidel ei võimalda meil täna siin kasumlikult opereerida," ütles Nordica juhatuse liige Kristi Ojakäär.

Kuni oktoobrini lendab Nordica lisaks Stockholmi, Brüsseli ja Varssavi suunale aastaringselt veel Trondheimi, Kopenhaagenisse, Kiievisse, Viini ja Vilniusse.

Lisaks lennuliinide sulgemisele loobub Nordica edaspidi oma kliendibaasi teenindusega ja piletimüügiga seonduvast, need funktsioonid antakse üle Poola lennufirmale LOT. Nordica lendude üldmaht ja pardapersonali arv ei vähene. Ühtlasi alustab seni LOTi piletimüügisüsteemi kasutanud Nordica enda kommertsplatvormi arendamist, et tagada tulevikus iseseisva piletimüügi valmisolek.

"Et säilitada valmisolek ja suutlikkus pakkuda Eestile tulevikus vajalikke regionaalseid lennuühendusi jätkab Nordica lennuteenuste pakkumisega ja LOT tegeleb liinide ja piletimüügiga võttes enda kanda täituvus- ja kommertsriski," lisas Ojakäär.

Ümberkorraldused mõjutavad kõige rohkem Tallinnast Trondheimi reisijaid, sest tänaste plaanide kohaselt seda otseühendust ükski teine lennufirma alates 26. oktoobrist teenindama ei hakka.

Teisi Nordica sihtkohti jäävad peale 26. oktoobrit teenindama LOT, SAS, Wizz Air, Norwegian ja AirBaltic. Suletavatele liinidele saab Ojakääru kinnitusel pileteid osta kuni 26. oktoobri lendudeni. Klientidele, kes on ostnud pileti Nordicaga lendamiseks peale 26. oktoobrit, pakutakse alternatiivseid lendamisvõimalusi või raha tagastamist.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077