Autor: Logistikauudised.ee • 18. juuni 2019

Go Bus lubab Tartu bussijuhtidele järsku palgatõusu

AS GoBus tõstab alates 1. juulist Tartu linnaliinide bussijuhtide palka üle 20%, viies kohalike vedude töötasu Lõuna-Eesti rekordtasemele, teatab ettevõte.
Lisaks kõrgemale palgale saavad Tartu bussijuhid istumise alla ka tuttuued Scania gaasibussid.
Foto: Meelis Aab

Tartu linnaliinidel sõitvate bussijuhtide minimaalne kuutasu hakkab alates 1. juulist olema 1200 eurot, mis on üle 20% kõrgem Tartu linnavalitsusega hankelepingus kokku lepitud 980 eurosest miinimumpalgast. Keskmiseks bussijuhtide kuupalgaks kujuneb sellega prognooside kohaselt 1500 eurot.

Palgatõusu tingis Go Busi juhataja Andrei Mändla sõnul vajadus tõsta valdkonna konkurentsivõimet ning soov teha tööle tulek Tartu linnaliinide bussijuhiks atraktiivsemaks. „Tartu linnavalitsus kuulutas Go Busi hanke võitjaks juba kaks aastat tagasi. Toona kokku lepitud bussijuhtide palgatase on täna selgelt ajale jalgu jäänud. Suurem palk aitab ametisse juurde tuua rohkem häid bussijuhte ning ühtlasi hoida kõrget teeninduskultuuri taset, mis on Go Busi jaoks väga oluline.”

„Ühtlasi teame täna, et uus liinivõrk on vanaga võrreldes 10% mahukam ning ka juulist kehtima hakkav talvine sõiduplaan on 10% suvisest mahukam, mistõttu on suurem töötasu igati õigustatud ning Go Busi juhatus ka vastava otsuse ka tegi,“ märkis AS GoBusi esindaja.

Mändla lisas, et kuna tööjõupuudus on suur, siis on ettevõtte valmis Tartu linnaliinidel tööd pakkuma kõigile, kel on olemas bussijuhi kutsekvalifikatsioon ja soov lisa teenida ka osalise tööajaga. „Kaugemalt tulijatele pakume ettevõtte kulul majutust Tartus. Suvel plaanime alustada bussijuhtide koolituskursusega, kuhu loodame suurt huvi,“ sõnas Go Busi juhataja.

AS GoBus alustab Tartu linnaliinide teenindamist alates 1. juulist. Kõik liinid saavad ettevõtte kinnitusel teenindatud uhiuute keskkonnasäästlike gaasibussidega, millel on ligipääs nii ratastooli- kui lapsevankriga.

Kõigil huvilistel on võimalus uute bussidega lähemalt tutvust teha 29. juunil toimuval Tartu linna päeval. Bussid rivistatakse üles Vanemuise esisele ning neis pakutakse nii suurtele kui väikestele linnakodanikele põnevat kultuuriprogrammi. Täpsema ajakavaga saab tutvuda SIIN!

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077