Autor: Logistikauudised.ee • 17. juuni 2019

Eesti firma hakkab Juneyao Airlines`i kaupa käitlema

28. juunil teeb Hiina lennuettevõte Juneyao Airlines (HO) oma esimese lennu Euroopasse, tagades sellega igapäevase otseühenduse Shanghai Pudongi ja Helsingi-Vantaa lennujaama vahel. Iga lennuga saabub ka 20 tonni kaupa, mida hakkab Baltimaades, Ukrainas ja Valgevenes käitlema Eesti ettevõte Ospentos International OÜ.
Iga päeva hakkab Juneyao lennukiga Hiinast saabuma Helsingisse 20 tonni lennukaupa.
Foto: JuneYao Airlines

Ospentos International OÜ allkirjastas Hiina lennufirmaga Juneyao Baltimaid, Ukrainat ja Valgevenet hõlmava käitlus– ja road feeder service teenuse lepingu.

„Selles regioonis uue lennuettevõttena vajame kogenud partnerit terminaliteenuste ja kaubaveo korraldamiseks. Ospentos on turul domineerinud juba aastaid ning nende jaoks on tähtis pakkuda oma klientidele professionaalset ja kvaliteetset teenust. Oleme veendunud, et meie koostöö Ospentosega saab olema väga hea,“ ütles Juneyao kaubaveonduse juht Yingzhan Zhu.

Helsingi on Hiina lennuettevõtte jaoks esimene Euroopa sihtkoht ja liini hakatakse teenindama Boeing 787-9 tüüpi lennukiga. Ehkki tegemist on reisilennukiga, mahub Boeing 787 pardale ca 20 tonni lennukaupa.

„Me oleme igati heal positsioonil, et olla Balti riikides, Valgevenes ja Ukrainas Juneyao Airi jaoks kohalikuks lepingupartneriks. Tänu meie poolt kasutatava Qstepi lennukauba käitlemise IT platvormile on kauba veoandmeid ja staatust võimalik jälgida ning hallata kaupade saabumisinfot ka Minski ja Kiievi lennujaamades, kus kohapealsete kaubakäitlejate IT alane võimekus ei ole hetkel ehk kõige kõrgemal tasemel,“ selgitab Ospentos Internationali juhatuse liige Haiti Arendi.

Hetkel on planeeritud teha nädalas viis väljumist Helsingist Balti riikidesse, kaks Minskisse ja üks Ukraina pealinna Kiievisse.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077