Autor: Logistikauudised.ee • 7. juuni 2019

Tallinna trammihankele ei tulnud ühtegi sobivat pakkumist

Tallinna Linnatranspordi AS kuulutab lõppenuks eelmise aasta detsembris välja kuulutatud rahvusvahelise riigihanke kaheksa uue trammi ostmiseks. Kuna tähtajaks laekus vaid üks tingimustele mittevastav pakkumus, alustab ettevõte lähiajal uut riigihanget, mis viiakse läbi käesoleva aasta teises pooles.
CAF trammide tootja ainus pakkumus ei vastanud paraku hanketingimustele.
Foto: Raul Mee, fotograaf

TLT soovis kolme aasta jooksul hankida kaheksa uut trammi, mis täiendaks Tallinna Linnatranspordi olemasolevat trammiparki. Uute trammide hankimine tagab ettevõttele võimekuse asuda tulevikus teenindama ka võimalikke uusi trammiliine.

“Trammitootjatel on täna väga kiired ajad ja tootmismahud pikaks ajaks planeeritud,” selgitas Tallinna Linnatranspordi juhatuse esimees Deniss Boroditš, kelle sõnul on kaheksa erirööpmelaiusega trammi, mis tuleks üle anda kahel erineval aastal tootjatele ilmselt sedavõrd tülikas, et loobuti hankel osalemisest.

“Hetkel kaalume kuidas muuta tarnetingimusi või tellitavate trammide arvu, et uus hange muutuks tootjatele atraktiivsemaks. Kindlasti ei loobu ettevõte uues hankes tingimustest, mis tagavad trammide mõistliku elutsükli kulu ja operatiivse tehnilise teenindamise.”

Lõpetatud trammihankele laekus üks pakkumus Hispaania ettevõttelt Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF), mis ei vastanud riigihankes kehtestatud tingimustele. Boroditši sõnul alustati hanke lõpule viimiseks ka otseläbirääkimisi, kuid kuna hankel osalenud ettevõte ei soovinud pakkumust muuta, pidime vastavalt riigihangete seadusele hanke lõpetama.

Täna kuuluvad Tallinna Linnatranspordi trammiparki 20 uut CAF trammi, 6 uut retrotrammi ja 44 täielikult kaasajastatud KT-tüüpi trammi. Tallinna Linnatranspordi AS teenindab pealinnas 520 bussi, 70 trammi ja 51 trolliga aastas kokku rohkem kui 140 miljonit sõitjat.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077