Autor: Logistikauudised.ee • 4. juuni 2019

Sularahalogistikas hakatakse monopoli murdma

Eestis veab praegu ettevõtete sularaha ainult rahvusvaheline kontsern G4S, kuid kohalikud ettevõtjad kavatsevad selle monopoli murda, kirjutab tänane Äripäev.
Hansabi tegevjuht Janno Kallikormi sõnul on nemad valmis käitlema kogu Eestis ringlevat sularaha.
Foto: Liis Treimann

Turva-, makse- ja automaatsete süsteemide lahendusi pakkuva Hansabi ambitsioon on 2020. aasta lõpuks saada minimaalselt 20% turuosa ning 2021. aasta lõpuks soovivad nad enda käes näha juba poolt kogu turust. Relvad lahinguks on valitud.

Ettevõte loodab pakkuda madalamaid hindu ja moodsamat teenust, mis on praeguses turuolukorras nende hinnangul vananenud.

Hansabi tegevjuht Janno Kallikorm ütles, et Eesti turul on pikalt valitsenud olukord, kus sularaha käitlemise teenust pakub ainult üks ettevõte. "Tundsime, et nõudlus konkurentsi järele on päris suur ning kliendid vajasid, et keegi siia turule tuleks," ütles ta.

Hansabi partner on Viking Security. "Meie oleme peatöövõtja, kuid vedudega ehk logistika poolega tegeleb meie partner," ütles Kallikorm.

Viking Security juhatuse liige ja tegevjuht Tannar Tiitsar ütles, et rahaveo turul valitsenud tugev monopoolne olukord pani juba mõnda aega mõtlema selle peale, et konkurentsiolukorda oleks vaja tugevdada. "See oli liikuma panev jõud. Hansab pöördus meie poole ettepanekuga ja jõudsime kiirelt ühise koostööni," ütles ta.

G4Si sularahadivisjoni direktori Peeter Torimi sõnul on G4Sil konkurentsi tekkimisel strateegia olemas. "Ostsime 2015. aasta lõpus sularahavedu ja töötlust pakkunud ettevõtte Eurex CS. Sellest ajast on meil olemas strateegia juhuks, kui konkurent turule tuleb," ütles Torim.

Loe pikemalt Äripäevast.

Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077