Autorid: Anu Jõgi, Logistikauudised.ee • 24. mai 2019

Enn Pandi kriitika ärritab Soomet

Tallinki suuromanik ja nõukogu esimees Enn Pant.
Autor: Andras Kralla
„Vana käru, propagandatrikk ja lollitamine“ – Eesti konkurent halvustas Eckerö Line’i uut laeva, sellise pika pealkirja all vahendas Soome majandusleht Kauppalehti Tallinki suuromaniku Enn Pandi Äripäevale antud kommentaari konkurendi Eckerö Line'i kohta.

Laevafirma Eckerö Line uue aluse Finbo Cargo massiivne kriitika jätkus Eestis neljapäeval, kirjutab Kauppalehti hommikuses veebi esiuudises. Kõigepealt kritiseeris laeva Tallinna linnavolikogu esimees Tiit Terik ja nüüd tegi sama Tallinki nõukogu esimees Enn Pant.

Loe Enn Pandi Äripäevale antud intervjuud siit.

Teriku kriitika puudutas Finbo Cargo sadamakohta Tallinna kesklinnas, mistõttu Tallinn muutub kaks korda päevas veoautode liikumiskanaliks. Finbo Cargosse mahub kaks kilomeetrit masinaid, mis ajab linna niigi umbes tänavad täitsa sõlme.

Vastukäiguna on Tallink juba teatanud, et kaalub võimalust ka oma laev Sea Wind tagasi kesklinna Vanasadamasse tuua.

Tallinki suuromanik Enn Pant kommenteeris Eckerö Line’i laevaostu Äripäevale eile pärast aktsionäride üldkoosolekut ega hoidnud end tagasi konkurendist rääkides, kirjutas Kauppalehti.

Intervjuus kinnitas Pant, et Tallink ei karda konkurentsi. Ta nimetas Finbo Cargot vanaks käruks ja kinnitas, et tegu pole uue, vaid vana laevaga.

„Ma ei tea, kas linn ja sadam lasevad sellist käru sisse, nii võiks igaüks ükskõik millega siia siseneda. Peale selle on see laev mittekõlblik üldse siia regiooni, sest tal puudub jääklass. Ma ei tea, kas see on nende propagandatrikk või nad tõesti tahavad sellist lollust teha. Alles paar aastat tagasi nad müüsid ühe kaubalaeva maha, sest see ei olnud neile sobilik. Aga kui nad tahavad proovida, siis edu neile,“ rääkis Pant Äripäevale.

Eckerö Line’i Eesti juht Katrin Sirk Aun ütles selle kohta napilt, et selline vestlus ei sobi ettevõtlusmaailma.

Eckerö Line’i tegevjuht Taru Keronen ei soovinud kolmapäeval Kauppalehtile Eestis tekkinud reaktsioone kommenteerida.

Kauppalehti lisab, et kolmapäeval oli Finbo Cargo teel Liverpoolist Turu laevaremonditehasesse.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077