Autor: Logistikauudised.ee • 25. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oribalt kahekordistab oma Baltikumi ladustamismahu

Farmatseutilise logistika liider Oribalt kahekordistab oma Baltikumi ladustamismahu. Vilniuse lähedale on alustatud uue farmaatsiatoodete laohoone ehitamisega, mille pindala saab olema 6500 m2.

Laohoonet on vajaduse korral võimalik ehituse teises etapis laiendada veel 4000 m2 võrra. Praegu ladustab Oribalt farmaatsia- ja meditsiinitooteid Vilniuse laohoones, mille pindala on 6000 m2. Logistika- ja tarnekeskus teenindab kõiki Balti riike.

Uued lao- ja kontorihooned ehitab Norra kinnisvaraettevõtte Baltic Sea Properties. Oribalt sõlmis 12-aastase rendilepingu, mille alusel rajatakse just ettevõttele sobiv hoonetekompleks. Vastavalt lepingule ehitab Baltic Sea Properties vajalikud pinnad ja üürib need Oribaltile välja, kuid ettevõttel on võimaluse laieneda vastavalt isiklikele kavanditele.

Kogu protsessi ja tehingu koordineerimisse on kaasatud kinnisvarakonsultatsiooniettevõte Solid Real Advisors koostöös õigusbüroo Soraineniga, mis on pakkunud õigusnõustamist. Koguinvesteering uude laohoonesse oli ligikaudu 4,8 miljonit eurot.

„Lepingul on meie farmaatsiatoodete logistikaärile Balti riikides tohutu mõju: ladustamismaht kahekordistub, kasutusele võetakse uusi ladustamistehnoloogiaid, farmaatsiatööstuse standardeid ning head tootmis- (GMP) ja turustustava (GDP) järgitakse veelgi täpsemalt. Meie eesmärk on rajada laohoone, mis on kohandatud meie põhitegevusalale, et olla muutuvates turutingimustes jätkuvalt paindlik. Saame kiiremini kasvada, võtta vastu rohkem kaupa, laieneda oma teenuse pakkumisega naaberriikidesse ja avada näiteks tollilao,“ ütles Pekka Ruokanen, Oribalti kontserni tegevjuht.

Tema sõnul on laohoone kavandatud spetsiaalselt farmaatsia- ja meditsiinitoodete, materjalide ja seadmete ladustamiseks. Oribalt pakub teenuseid juhtivatele rahvusvahelistele farmaatsiaettevõtetele.

Oribalt osutab farmaatsiatoodete logistikateenuseid kõigis Balti riikides, seega on ettevõttel tegevust laiendades võimalik vahendada suuremat ravimivalikut ning tagada selle parem ja paindlikum kättesaadavus hulgimüügiettevõtetele, haiglatele ja laboritele Eestis, Lätis ja Leedus.

„Farmaatsiatoodete hoiustamiseks on vaja kindlaid tingimusi ja spetsiaalselt selleks kavandatud hooneid, mis vastavad rangetele standarditele. Seetõttu tahame logistikaterminali, mis on spetsiaalselt meie otstarbeks ehitatud. Hoone vastab kõigile ülemaailmsetele farmaatsiatööstuse standarditele,“ ütles Audrius Pivoras.

Oribalt Vilnius on 1993. aastal asutatud logistika-, kaubandus- ja farmaatsiatoodete hulgimüügiettevõte. Aastal 2017 müüs ettevõtte ainuosanik Soome ettevõte Oriola Oy Balti riikide äri uutele omanikele. Praegu on Oribalti kontsern registreeritud Lätis ja sellel on üle Baltikumi viis ettevõtet. Oribalti konsolideeritud kogukäive Balti riikides oli 2018. aastal 64 miljonit eurot. Ettevõttel on ligikaudu 125 töötajat.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077