Autor: Logistikauudised.ee • 11. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuring: eestlased eelistavad aina enam lennutransporti

Foto: airBaltic
Sügisel 2018 airBalticu ja Norstati korraldatud küsitlus näitas, et 72% Eesti elanikest eelistab reisida Lääne-Euroopasse lennukiga, eelistades seda mistahes muule transpordivõimalusele.

“Kui on vaja katta võrdlemisi pikk vahemaa, siis suurem osa meist arvestab eelkõige reisi mugavuse ja taskukohasusega. Arvestades tänaseid valikuid on mugavam ja tihti ka odavam valida lennureis enne teisi transpordivõimalusi. Paistab silma, et lennutransport on eelistatuim transpordiviis peaaegu kõikides vanusesegmentides,” nentis airBalticu Eesti piirkonnajuht Yana Denisova.

Suurem osa Eesti elanikest (45%) on esimest korda oma elus lennanud enne 20. eluaastat. Lisaks on 14% küsitletutest väitnud, et nad on esimest korda reisinud vanuses enne 10. eluaastat. 40% küsitluses osalenutest on kinnitanud, et  inimesed, kes on hetkel vanuselt vahemikus 60 kuni 74 aastat, on esimest korda reisinud lennukiga enne oma 20. eluaastat.

“Kõikide eksisteerivate valikuvõimaluste juures on tarbijad suurema tõenäosusega eelistamas otselende, mis aitavad viia kõige paremini ellu kas puhkusereisi või ärisõitu,” lisas Norstat Baltic juhataja Kaspar Küünarpuu.

Uuringust võttis osa 1000 vastajat vanuses 18 kuni 74 eluaastat.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077