Autor: Logistikauudised.ee • 28. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Balti Logistika: tarneahela tulevik seisneb ühilduvuses

Magnus Lepasalu
Foto: Urmas Kamdron
Teeme palju selle nimel, et oma sisemist efektiivsust kasvatada ja olla ka paremini ühilduv teiste tarneahela osadega - ühilduvus saab olema tulevikus kõige olulisem, ütles Balti Logistika partner Magnus Lepasalu täna toimuval Logistika aastakonverentsil.

"Tehnoloogia areng muudab meie igapäevaelu järjest rohkem - kuidas me suhtleme ja otsustame -, kõike see hakkab jõudma ka logistikasse," ütles Lepasalu ettekandes.

Lepasalu sõnul ongi logistika üks suur ja oluline trend digitaliseerimine. "Sellest ei saa me üle ega ümber - on alanud digitaliseerimise revolutsioon," märkis ta ja tunnistas, et siiski on paljudes teistes valdkondades jõutud digitaliseerimisega kaugemale kui logistikas. "See on järgmine suur asi pärast globaliseerumist!"

Ka Balti Logistika teeb selle nimel palju. "Oleme otsustanud investeerida uude tarkvarasse, see on meie jaoks suur investeering. Teeme seda selleks, et kasvatada sisemist efektiivsust, olla kliendikesksem ja olla ka paremini ühilduv teiste tarneahela osadega," rääkis Magnus Lepasalu. "Mida rohkem on võimalik ühilduda teiste tarneahela osapooltega, seda suurem edu sind saadab."

Ettekandes meenutas Lepsalu ka hiljuti Äripäevas ilmunud artiklit, milles oli juttu sellest, kuidas ekspedeerijad kaovad nagu taksonduse "kiisud".

"Tuleb tõdeda, et sinna me liikumas olema, aga see muudatus ei saa olema selline nagu taksonduses, kus muutus oli kiire ja kõikehõlmav.Logistikas on asjad oluliselt keerukamad. Globaalses ahelas on palju huvitatud osapooli: laod, tollilaod, vedajad ja ka riigid, kes on huvitatud kaubaliikumise kontrollimisest ja maksude kogumisest. See muudatus ei saa olema nii järsk," prognoosis ta.

Täna toimub Omniva uues logistikakeskuses 20. Logistika aastakonverents.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077