14. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Norwegian Breakaway tuli Miamist Läänemerele

Norwegian Breakaway
Foto: Harro Puusild
Tallinna sadamasse jõudis esmakordselt maailma üks moodsamatest kruiisilaevadest, Norwegian Breakaway, mille kodusadam asub Miamis, kuid mis jääb sel suvehooajal seilama Läänemerel.

Norwegiani suurim kruiisilaev Breakaway on 325 meetrit pikk ja ligi 40 meetrit lai ning ta valmis Saksamaal Meyer Werfti laevatehases 2013. aastal. Ta on nimetatud Ameerikas parimaks kruiisilaevaks ning pälvinud ohtralt erinevaid auhindu nii interjööri, teeninduse kui muu eest. 

Laeva kapten Dan Svensson ütles ajakirjanikega kohtudes, et Tallinn Sadam on sellistele suurtele kruiisilaevadele väga hea sadam. Seda eeskätt põhjusel, et Tallinnasse on mugav sisse sõita. "Sa pead lihtsalt sõitma otse kruiisikai juurde. Tallinna kruiisikaid on nagu meie jaoks ehitatud," kiitis ta.

Näiteks keerulisemate sadamate hulka kuulub tema sõnul Läänemere Peterburg, sest sadamasse sissesõit toimub mööda kitsast kanalit. "Kui juba kai juures kohal olla, siis on lihtne, aga just sissesõit on keeruline," põhjendas ta.

Lõunanaabrite pealinna Riiga ei saaks Norwegian Breakaway aga üldse sisse sõita. "Ma ei usu, et see võimalik on," sõnas ta.

Mis puutub aga näiteks kütusetarbesse, siis kulutab laev keskmisel 5 tonni kütust tunnis. Kui sõita maksimumkiirusel ja kasutada ka maksimaalselt elektrienergiat, tarbiks laev 10 tonni kütust tunnis. Kütusetarbe puhul sõltub palju ka ilmast. Norwegian Breakawayl on kokku neli peamootorit ja laeva maksimaalne kiirus on 21,5 sõlme.

Sel hooajal alustab laeva 9-päevaste kruiisidega Läänemerel, alustades Kopenhaagenist ning peatudes seejärel Warnemündes/Rostockis, Tallinnas, Peterburis, Helsingis ja Stockholmis.

Laeva mahutab ligi 4000 reisijat, seal on 1024 tavakajutit ja 238 sviiti, 27 erinevat söögikohta, 22 baari ja lounge`i, veekeskus, meelelahutussaalid ja palju muud. Läänemere 9päevase kruiisi hind Norwegian Breakaway pardal algab 599 eurost ja lõppeb 1800 euro lähedal. Enamik pakette on all-inclusive, mille hinnad algavad 899 eurost.    

Vaata pildigaleriid Norwegian Breakawayst.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077