Autor: Logistikauudised.ee • 15. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RB Rail muutis nõukogu koosseisu

Rail Balticu eskiis
Foto: Hendrikson & Ko
ASi RB RAIL aktsionärid – OÜ Rail Baltic Estonia, SIA Eiropas Dzelzceļa Līnijas ning UAB Rail Baltica Statyba – kinnitasid uue nõukogu järgmiste liikmetega: VASi Latvijas Dzelzceļš juhatuse esimees Edvīns Bērziņš, OÜ Rail Baltic Estonia nõukogu liige Anti Moppel, UAB Rail Baltica Statyba tegevjuht Karolis Sankovski, VASi Latvijas Dzelzceļš aseõigusdirektor haldusküsimustes ning esimeeste nõukogu sekretariaadi juhataja Vineta Rudzīte, OÜ Rail Baltic Estonia tegevjuht Indrek Orav ning UAB Lietuvos Geležinkeliai Rail Baltica koordineerimisosakonna juht Arenijus Jackus.

Leedu aktsionär otsustas ASi RB RAIL nõukogus ühe oma esindajatest – Steponas Šaltmerise – tagasi kutsuda ning nimetada tema asemel ametisse Arenijus Jackuse. Sellisel juhul tuli kogu nõukogu tagasi kutsuda ning uus ametisse nimetada.

Nõukogu nimetas ASi RB RAIL nõukogu esimehe ametikohale Edvīns Bērziņši ning kinnitas ASi RB RAIL nõukogu aseesimeestena Anti Moppeli ja Karolis Sankovski. Nõukogu koosneb kuuest liikmest – iga aktsionär esitab kaks liiget. Nõukogu liikmed nimetatakse ametisse kolmeks aastaks.

Arenijus Jackus omandas Vilniuse Gediminase Tehnikaülikoolis magistrikraadi transporditehnika majanduse ja juhtimise alal.

Praegu töötab ta UAB Lietuvos Geležinkeliai Rail Baltica koordineerimisosakonna juhina. Ta alustas oma karjääri 1997. aastal taristu- ja kommunikatsiooniministeeriumis ning 14 avalikus sektoris veedetud aasta jooksul oli tal võimalus olla algusest peale Rail Baltica projekti rakendamise juures. Varasemalt on ta töötanud juhtivatel positsioonidel mitmetes taristu- ja kommunikatsiooniministeeriumi strateegilistes osakondades, mis vastutavad nii strateegilise planeerimise ja rahaliste vahendite, ELi investeeringute haldamise ja projektide elluviimise kui ka rahvusvaheliste suhete ja ELi küsimuste eest. Ühtlasi on ta olnud SE Kaunas Airport juhatuse esimees, UAB Lietuvos Geležinkeliai nõukogu liige ning SEA Klaipėda State Seaport Authority, SE Oro Navigacija ja UAB Rail Baltica Statyba juhatuste liige.

Samuti on ta töötanud rahastamise ja lepingute sõlmimise kesktalituse asedirektorina, Leedu riigiraadio ja -televisiooni turundusosakonna juhi asetäitjana ning assistendi ja lektorina mitmetes ülikoolides: Kaunase Tehnikaülikoolis, Vilniuse Ülikoolis ning Vilniuse Gediminase Tehnikaülikoolis.

RB RAIL AS

RB Rail AS on rahvusvaheline Eesti, Läti ja Leedu ühisettevõte, mis on loodud selleks, et ellu viia Rail Baltica – esimene omataoline Baltimaade-ülene taristuprojekt. RB Rail AS on Rail Baltica projekti põhikoordinaator. Ettevõtte tegevusvaldkonnad on raudteeliini projekteerimine, ehitamine ja turustamine. Projekt näeb ette taristu ehitamise kiirraudteeliinile, mis viib Tallinnast Leedu-Poola piirini. 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077