Autor: Logistikauudised.ee • 26. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lux Express ületas miljoni reisija piiri

Foto: Kuvatõmmis /luxexpress.eu/
Aasta esimese kuue kuuga kasvas Lux Expressiga sõitvate reisijate arv 1,12 miljoni inimeseni, mis on 12% enam kui samal ajal aasta varem. Rohkem kui pooled ehk üle 620 000 reisija kasutasid Eesti-siseseid liine ning nende arv suurenes 18% võrra.

Eesti siseliinidel kasvas Lux Expressi reisijate arv ligi 96 000 reisija võrra ning kõige rohkem reisijaid sõitis taas Tallinn-Tartu liinil, kus reisijate arv kasvas võrreldes varasema aastaga ligi 20%. Tallinn-Pärnu liinil suurenes aga reisijate arv 26% võrra. “Eesti siseliinidel näeme pidevat kasvu, mille taga on nii mugavad väljumised ja tihedamad sõidugraafikud kui ka kaasaegsed bussid, mis konkureerivad aina edukamalt autoga,” selgitas Lux Expressi kommertsjuht Kristiina Mehik.

Mehiku sõnul osutusid möödunud aasta kevadel Tallinn-Tartu liinile toodud Lux Express Lounge bussid reisijate seas väga populaarseks ja bussiettevõte näeb Lounge-teenuses jätkuvat kasvupotentsiaali. “On välja kujunenud väga selged kliendigrupid, kes ootavad bussireisilt maksimaalset mugavust ja privaatsust. Kui need ootused on täidetud, jäetakse auto koju ja otsustatakse bussi kasuks. Selliste reisijate hulga pidev suurenemine on andnud meile julguse uute busside soetamiseks ja Lounge kohtade arvu suurendamiseks ka Tallinnast algavatel rahvusvahelistel liinidel,” lisas Mehik.

Tallinn-Riia liinil kasvas reisijate arv esimese poolaastaga 21%, kusjuures täiendavate mugavustega Lounge-osas kasvas reisijate arv 15% võrra. Kasvu taga on peamiselt ärireisijate arvu suurenemine, sest järjest enam eelistatakse kahe pealinna vahel reisimiseks bussi.

Jätkuvalt kasvab ka interneti kaudu ostetud piletite müük, mis moodustab kõikidest müüdud piletitest 72%. Internetist ostmine on populaarne, kuna siis on võimalik piletit soetada varakult eelmüügist ja soodsama hinnaga ning samuti ei ole vaja piletit välja printida.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077